zondag 27 februari 2011

Stagedagboek2: Ik werk

 Ik zit het vaakst op deze bureau waar ik opzoekingswerk doe over hoe dat ik de problemen zou moeten oplossen dat zich voor doen op de school. De rest van de tijd ben ik vooral in andere verschillende lokalen waar ik de computers op orde heb geplaatst.

Dit is nog een foto van de internet kabel dat richting het gebouw gaat. De benaming ervan staat er op "lokaal BOCO". Deze kabel moest ik terug vinden aan de server.

Stagedagboek1: VictorHorta school

Ik doe mijn stage op de VictorHorta school te Evere. Zoals elke school hebben zij daar ook een ICT-coördinator nodig. Ik ga daar om daar de computers terug op orde en de nieuwe computers te plaatsen.

vrijdag 4 februari 2011

Grove Humor?

Seksisme, of grove humor in het algemeen, is een nog te veel voorkomend fenomeen. Maar waar stel je de grens? De dames zijn nog al te vaak slachtoffer van een ongepaste opmerking, of schunnige blik. Maar mogen we het wel zo generaliseren? Want mannen worden daarbij zo vaak over het hoofd gezien dat het bijna ook weer seksisme op zich is! Ongeacht de spreker, of de doelgroep waartoe het gericht is, seksisme is een vorm van discriminatie. En dat is weer een schending van de mensenrechten! En hoe je het ook draait of keert, zulke grappen kunnen mensen kwetsen. Ook als het helemaal niet bedoeld was. Met andere woorden, seksisme is erger dan het lijkt!

Seley!